Streaming væk fra hjemmet

• Opdateret

Oversigt

Fjernstreaming kan gøres ved at bruge en ekstern IP eller ved at bruge en VPN til at oprette forbindelse til dit hjemmenetværk. Nogle enheder har også dedikerede muligheder for at indstille dette.

Opsætning

Fjernforbindelser skal konfigureres manuelt i Infuse ved hjælp af valgmuligheden 'Other...' i menuen Available Shares.

AirPort Extreme/Time Capsule

Original postet af Tesserax på Apples Diskussionsfora

Der er to metoder til at få adgang til en delt AirPort-disk via internettet:

Metode #1: Brug af et globalt domænenavn

Forudsætninger:

• En DDNS-konto
  • Dynamisk globalt værtsnavn

BEMÆRK: DDNS-provideren DynDNS, der bruges i opsætningseksemplet nedenfor, understøtter ikke længere AirPort-basestationer, der kører firmware 7.6.1+ eller AirPort Utility 6.1+. Hvis du bruger DynDNS, har du stadig to valgmuligheder: 1) Brug en DynDNS-klient på en computer, der kører på dit lokale netværk, til at levere opdateringerne, eller 2) Udskift AirPort-basestationen med et produkt fra en anden producent, der har indbygget DDNS-understøttelse. En anden mulighed ville være at bruge en anden DDNS-tjenesteudbyder, som Dynu. Uanset udbyder bør installationsvejledningen være den samme.

Opsætning:

• Få en DDNS-konto og et dynamisk globalt værtsnavn. En DDNS-provider er DynDNS og vil blive antaget i de følgende trin.
  • AirPort Utility (v5.x) > Vælg basestationen > Manuel opsætning >AirPort > Fanen Basestation > Rediger ... ELLER
  • AirPort Utility (v6.x) > Vælg basestationen > Rediger > Fanen Internet > Internetindstillinger...
  • Brug dynamisk globalt værtsnavn (markeret)
  • Værtsnavn: dyndns.com
  • Bruger: <enter your DynDNS user account name>
  • Adgangskode: <enter your DynDNS user account password>
  • For v5.x skal du klikke på Udført. For v6.x skal du klikke på Gem.
  • AirPort Utility (v5.x) > Vælg basestationen > Manuel opsætning > Diske > Fanen Fildeling > Del diske over internettet med Bonjour (afkrydset)
  • AirPort Utility (v6.x) > Vælg basestationen > Rediger> Fanen Disks > Marker begge "Enable file sharing" & "Share disks over WAN"

Metode nr. 2: Brug af Port Mapping

Forudsætninger:

• Hvis 802.11n eller 802.11ac AirPort Extreme Base Station (AEBS) eller Time Capsule (TC) er tilsluttet direkte til bredbåndsinternetmodemet, skal du kontrollere, at modemet er i brotilstand, dvs. hvis modemet leverer NAT & DHCP-tjenester, skal du deaktivere dem.
  • Hvis AEBS eller TC er downstream på en anden router eller gateway-enhed, skal du konfigurere den enhed til porttilknytning/-videresendelse til AEBS eller TC. (Bemærk: AFP kræver, at TCP-port 548 er mappet). Konfigurer også AEBS eller TC til at have en statisk privat IP-adresse, så den altid kan findes på den samme adresse.
  • Brug CheckIP (eller tilsvarende) til at bestemme din routers aktuelle offentlige (WAN-side) IP-adresse.

Opsætning (AirPort Utility v5.x):

• Start AirPort Utility > Vælg AEBS eller TC, og noter derefter den viste IP-adresse.
  • Vælg Manuel opsætning.
  • Kontrollér, at Connection Sharing = Share a public IP address er valgt på fanen Internet > Internet Connection.
  • Vælg Disks, og vælg derefter File Sharing.
  • Kontrollér, at både indstillingerne "Enable file sharing" og "Share disks over WAN" er aktiveret.
  • Kontrollér, at Secure Shared Disks = Med en diskadgangskode. (Anbefalet)
  • Kontrollér, at AirPort Disks Guest Access = Ikke tilladt. (Anbefalet)
  • Vælg Advanced, og vælg derefter fanen Port Mapping.
  • Klik på plustegnet for at tilføje en ny porttilknytning.
  • For Service skal du vælge indstillingen "Personal File Sharing".
  • I felterne Public UDP Port(s) og Public TCP Port(s) skal du indtaste et 4-cifret portnummer (f.eks. 8888), som du vælger. I feltet Private IP Address skal du skrive den interne IP-adresse på din AEBS, som du skrev ned i trin 1. I felterne Private UDP-port(e) og Private TCP-port(e) skal du skrive 548. Klik på Fortsæt.
  • Skriv et beskrivende navn som "AirPort Disk File Sharing" i feltet Beskrivelse, og klik derefter på Udført.
  • Klik på Opdater.

Opsætning (AirPort Utility v6.x):

• Start AirPort Utility > Vælg AEBS eller TC, og vælg derefter Rediger.
  • Fanebladet Disks: Kontrollér, at "Enable file sharing" & "Share disks over WAN" er markeret.
  • Fanen Netværk:
    • Bekræft routertilstand = "DHCP og NAT"
    • Portindstillinger > Vælg tegnet "+" for at oprette en ny porttilknytning.
    • Klik på plustegnet under vinduet Portindstillinger for at tilføje en ny porttilknytning.
    • For Beskrivelse skal du vælge indstillingen "Personlig fildeling".
    • I feltet Public TCP Port(s) skal du indtaste et 4-cifret portnummer (f.eks. 8888), som du vælger.
    • I feltet Private IP Address skal du skrive den eksterne IP-adresse på din basestation, som du fandt i punkt 3 i forudsætningerne.
    • Feltet Private TCP Port(s) bør allerede være udfyldt med 548.
    • Klik på Gem.
  • Klik på Opdater.

Synology DiskStation

1. WebDAV-serveren er installeret via Package Center.
  2. Mindst én mulighed (http eller https) aktiveret i WebDAV-appen.
  3. Når du har konfigureret det, kan du administrere din eksterne adgang via Connectivity > External Access. Det indebærer, at du opretter en DDNS-forbindelse, som fungerer som din eksterne adgangsadresse.
  4. Når disse er sat op, bør du kunne oprette fjernforbindelse via WebDAV.
  5. Sørg for, at den bruger, du ønsker at oprette forbindelse til, har aktiveret WebDAV-adgang. Dette gøres via menuen Users > Edit > Applications.

Fuld guide: https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/General/How_to_make_Synology_NAS_accessible_over_the_Internet

QNAP via myQNAPcloud

Fuld guide: https://www.qnap.com/en-us/how-to/tutorial/article/accessing-your-qnap-device-with-myqnapcloud-service