Streaming Weg Van Huis

• Bijgewerkt

Overzicht

Streamen op afstand kan door een extern IP-adres te gebruiken of door een VPN te gebruiken om verbinding te maken met je thuisnetwerk. Sommige apparaten hebben ook speciale opties om dit in te stellen.

Setup

Externe verbindingen moeten handmatig worden ingesteld in Infuse met de optie 'Other...' in het menu Available Shares.

AirPort Extreme/Time Capsule

Origineel geplaatst door Tesserax op Apple's Discussieforums

Er zijn twee methoden om toegang te krijgen tot een gedeelde AirPort Disk via het internet:

Methode #1: een wereldwijde domeinnaam gebruiken

Vereisten:

• Een DDNS-account
  • Dynamische globale hostnaam

OPMERKING: De DDNS-provider DynDNS, die in het onderstaande installatievoorbeeld wordt gebruikt, biedt geen ondersteuning meer voor AirPort-basisstations met firmware 7.6.1+ of AirPort Utility 6.1+. Als je DynDNS gebruikt, heb je nog steeds twee keuzes: 1) Gebruik een DynDNS-client op een computer in je lokale netwerk om de updates te leveren, of 2) Vervang het AirPort-basisstation door een product van een andere fabrikant dat DDNS ondersteunt. Een andere optie is om een andere DDNS-serviceprovider te gebruiken, zoals Dynu. Ongeacht de provider zouden de installatie-instructies hetzelfde moeten zijn.

Setup:

• Verkrijg een DDNS-account en een dynamische globale hostnaam. Eén DDNS-provider is DynDNS en wordt aangenomen voor de volgende stappen.
  • AirPort-hulpprogramma (v5.x) > Selecteer het basisstation > Handmatige instellingen >AirPort > Tabblad Basisstation > Bewerken ... OF
  • AirPort-hulpprogramma (v6.x) > Selecteer het basisstation > Bewerken > Tabblad Internet > Internetopties...
  • Dynamische globale hostnaam gebruiken (aangevinkt)
  • Hostnaam: dyndns.com
  • Gebruiker: <enter your DynDNS user account name>
  • Wachtwoord: <enter your DynDNS user account password>
  • Klik voor v5.x op Klaar. Klik voor v6.x op Opslaan.
  • AirPort-hulpprogramma (v5.x) > Selecteer het basisstation > Handmatige installatie > Schijven > Tabblad Bestandsdeling > Schijven delen via internet met Bonjour (aangevinkt)
  • AirPort-hulpprogramma (v6.x) > Selecteer het basisstation > Bewerken> Tabblad Schijven > Vink zowel "Bestanden delen inschakelen" & "Schijven delen via WAN" aan.

Methode #2: Poorttoewijzing gebruiken

Vereisten:

• Als het 802.11n of 802.11ac AirPort Extreme Base Station (AEBS) of Time Capsule (TC) rechtstreeks is aangesloten op de breedband internetmodem, controleer dan of de modem in bridge-modus staat, d.w.z. als de modem NAT & DHCP-services biedt, schakel deze dan uit.
  • Als het AEBS of TC zich stroomafwaarts van een andere router of gateway bevindt, configureer dat apparaat dan voor poorttoewijzing/forwarding naar het AEBS of TC. (Opmerking: AFP vereist dat TCP poort 548 in kaart wordt gebracht). Configureer de AEBS of TC ook zodanig dat deze een statisch privé IP-adres heeft, zodat deze altijd op hetzelfde adres gevonden kan worden.
  • Gebruik CheckIP (of gelijkwaardig) om het huidige Publieke (WAN-kant) IP-adres van je router te bepalen.

Setup (AirPort hulpprogramma v5.x):

• Start de AirPort Utility > Selecteer het AEBS of de TC en noteer het weergegeven IP-adres.
  • Selecteer Handmatige instelling.
  • Controleer of Verbinding delen = Een openbaar IP-adres delen is geselecteerd op het tabblad Internet > Internetverbinding.
  • Selecteer Schijven en vervolgens Bestandsdeling.
  • Controleer of zowel de opties "Bestanden delen inschakelen" als "Schijven delen via WAN" zijn ingeschakeld.
  • Controleer of Beveilig gedeelde schijven = Met een schijfwachtwoord. (Aanbevolen)
  • Controleer of AirPort-schijven Gasttoegang = Niet toegestaan. (Aanbevolen)
  • Selecteer Geavanceerd en vervolgens het tabblad Poorttoewijzing.
  • Klik op het plusteken om een nieuwe poorttoewijzing toe te voegen.
  • Selecteer voor Service de optie "Persoonlijke bestandsdeling".
  • Typ in de vakjes Public UDP Port(s) en Public TCP Port(s) een poortnummer van 4 cijfers (bijvoorbeeld 8888) naar keuze. Typ in het vak Private IP Address het interne IP-adres van uw AEBS dat u in stap 1 hebt opgeschreven. Typ 548 in de vakjes Private UDP Port(s) en Private TCP Port(s). Klik op Doorgaan.
  • Typ in het vak Beschrijving een beschrijvende naam zoals "AirPort Disk File Sharing" en klik op Klaar.
  • Klik op Bijwerken.

Setup (AirPort hulpprogramma v6.x):

• Start de AirPort Utility > Selecteer de AEBS of TC en selecteer vervolgens Bewerken.
  • Tabblad Schijven: Controleer of "Bestanden delen inschakelen" & "Schijven delen via WAN" is aangevinkt.
  • Tabblad Netwerk:
    • Controleer routermodus = "DHCP en NAT".
    • Poortinstellingen > Selecteer het "+"-teken om een nieuwe poorttoewijzing te maken.
    • Klik op het plusteken onder het venster Poortinstellingen om een nieuwe poorttoewijzing toe te voegen.
    • Selecteer voor Beschrijving de optie "Persoonlijke bestandsdeling".
    • Typ in het vak Public TCP Port(s) een 4-cijferig poortnummer (bijvoorbeeld 8888) dat je zelf kiest.
    • Typ in het vak Privé IP-adres het externe IP-adres van je basisstation dat je hebt gevonden in item 3 in de vereisten.
    • Het vakje Private TCP Port(s) zou al ingevuld moeten zijn met 548.
    • Klik op Opslaan.
  • Klik op Bijwerken.

Synology DiskStation

1. WebDAV-server wordt geïnstalleerd via Package Center.
  2. Ten minste één optie (http of https) ingeschakeld in WebDAV-app.
  3. Eenmaal ingesteld, kunt u uw externe toegang beheren via Connectiviteit > Externe toegang. Dit houdt in dat je een DDNS-verbinding moet maken, die zal dienen als je externe toegangsadres.
  4. Zodra deze zijn ingesteld, zou je op afstand verbinding moeten kunnen maken via WebDAV.
  5. Zorg ervoor dat de gebruiker waarmee je hoopt te verbinden WebDAV-toegang heeft ingeschakeld. Dit doe je via het menu Gebruikers > Bewerken > Toepassingen.

Volledige gids: https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/General/How_to_make_Synology_NAS_accessible_over_the_Internet

QNAP via myQNAPcloud

Volledige gids: https://www.qnap.com/en-us/how-to/tutorial/article/accessing-your-qnap-device-with-myqnapcloud-service