Collecties

• Bijgewerkt

Overzicht

Collecties in Infuse is een manier om vervolgen en andere gerelateerde films te groeperen. Infuse ondersteunt zowel automatische collecties van TMDB als aangepaste collecties.

TMDB-verzamelingen

TMDB heeft veel collecties beschikbaar die echte sequels groeperen (EG Iron Man, James Bond, Die Hard, enz...). TMDB-collecties zijn standaard ingeschakeld, maar kunnen worden uitgeschakeld in het menu Instellingen > Collecties en groepen.

Collecties op maat

Aangepaste collecties kunnen naast of in plaats van TMDB-collecties worden gebruikt. Deze zijn iets veelzijdiger omdat ze 100% aanpasbaar zijn en alles kunnen bevatten wat je maar wilt - zoals films, een hele tv-serie of slechts één tv-seizoen.

Om een item toe te voegen aan een aangepaste verzameling, druk je lang op een poster en selecteer je de optie Verzamelingen (of gebruik je de optie op de detailpagina). Selecteer een bestaande collectie of maak een nieuwe.

Het beheren van aangepaste collecties voor Emby-, Jellyfin- of Plex-shares wordt momenteel niet ondersteund. Er kunnen echter wel collecties worden aangemaakt met de webapp voor die servers.

Door collecties bladeren

Zowel TMDB als aangepaste collecties zijn zichtbaar door te navigeren naar Bibliotheek > Collecties.

Verzamelingen worden ook gegroepeerd in een verzameling terwijl je door categorieën bladert zoals Alle films of Alle tv-programma's. Als je er echter de voorkeur aan geeft om de titels apart te houden, kun je de optie 'Groepeer films/televisieprogramma's in verzamelingen' uitschakelen, die je vindt in het menu Instellingen > Verzamelingen en groepen .

Collecties zijn alleen zichtbaar als u de Bibliotheek gebruikt en zijn niet zichtbaar als u rechtstreeks via mappen bladert.

Verzamelingen vs Afspeellijsten

Verzamelingen en afspeellijsten hebben enkele gemeenschappelijke kenmerken, maar er zijn ook enkele verschillen.

• Verzamelingen verschijnt zowel in het gedeelte Verzamelingen als tussen films/shows. Afspeellijsten is alleen zichtbaar in de sectie Afspeellijsten.
  • Collecties houdt tv-series, seizoenen en afleveringen gegroepeerd. Afspeellijsten toont alle afleveringen afzonderlijk.
  • Collecties zijn gebonden aan gematchte titels en blijven werken als items hernoemd of verplaatst worden. Afspeellijsten zijn gebonden aan specifieke bestanden, dus je moet items opnieuw toevoegen als ze een andere naam krijgen of worden verplaatst.