Slimme mappen

• Bijgewerkt

Overzicht

Slimme mappen' is een functie in Infuse waarmee een map kan worden 'afgevlakt' en weergegeven als een afspeelbaar item in plaats van een gewone map.

Dit kan handig zijn als filmtitels georganiseerd zijn in individuele mappen met video-, illustratie-, metadata- en ondertitelingsbestanden erin.

Voordelen van slimme mappen

Met ingeschakelde slimme mappen

• Mappen worden weergegeven met filmillustraties in plaats van algemene mapillustraties
  • Minder klikken om het afspelen te starten
  • Het openen van grotere mappen kan langzamer gaan
  • Exacte mappenstructuur is verborgen
  • Automatische herkenning van DVD- en Blu-ray-mappen

Met slimme mappen uitgeschakeld

• Mappen worden weergegeven zonder filmillustraties
  • Extra klik vereist om naar binnen te navigeren om video's te bekijken
  • Het openen van grotere mappen kan sneller gaan
  • Behoudt exacte mappenstructuur
  • Voor herkenning van DVD- en Blu-ray-mappen moeten de mapnamen worden gewijzigd (zie hieronder)

Deze verschillen zijn alleen van toepassing op rechtstreeks bladeren via mappen. De instelling Smart Folders heeft geen effect wanneer u inhoud doorzoekt via de Bibliotheek.

Slimme mappen in- en uitschakelen

De optie Slimme mappen kan worden in- of uitgeschakeld met de optie onder Geavanceerd bij het toevoegen van een nieuwe share.

De optie Slimme mappen kan alleen worden aangepast wanneer het aandeel voor het eerst wordt toegevoegd. Zodra de share is opgeslagen, kan de optie Slimme mappen niet meer worden aangepast. Om de Smart Folders-instelling van een bestaande share te wijzigen, moet de share worden verwijderd en opnieuw worden toegevoegd.

DVD- en Blu-ray-mappen gebruiken met slimme mappen uitgeschakeld

Als Smart Folders uitgeschakeld is, zal Infuse niet langer DVD (VIDEO_TS) en Blu-ray (BDMV) mappen weergeven als afspeelbare items tijdens het direct bladeren door mappen. In plaats daarvan worden deze weergegeven als normale mappen met de verschillende bestanden en mappen erin zichtbaar.

Deze worden nog steeds afgevlakt bij het bladeren in de Bibliotheek. ISO/IMG-bestanden worden niet beïnvloed door de instelling Smart Folders.

Als uw bibliotheek dit soort items bevat en u wilt Smart Folders uitschakelen, dan kunnen de volgende extensies worden toegevoegd aan de mappen, zodat Infuse deze specifieke items kan blijven afvlakken.

DVD-mappen

.dvdmedia

Blu-ray mappen

.bluraymedia

Voorbeelden

DVD

Inception.dvdmedia/
Inception.dvdmedia/VIDEO_TS
Inception.dvdmedia/AUDIO_TS

Blu-ray

Inception.bluraymedia/
Inception.bluraymedia/BDMV
Inception.bluraymedia/CERTIFICATE