Streamen vanaf Plex, Emby en Jellyfin

• Bijgewerkt

Overzicht

Infuse heeft een native integratie voor Plex, Emby en Jellyfin waarmee je Infuse kunt gebruiken om video's die op deze servers zijn opgeslagen te openen en af te spelen.

Ondersteunde functies

• Toegang tot videotheken
  • Ophalen van metadata en artwork
  • Bekijkgeschiedenis en afspeelvoortgang synchroniseren
  • Synchronisatie
  • Toegang tot lijsten op het dek en in uitvoering
  • Streaming op afstand
  • Speelversie (binnenkort voor Emby/Jellyfin)
  • Collecties
  • Afspeellijsten

Directe modus vs. bibliotheekmodus

Infuse kan op twee manieren verbinding maken met mediaservers: Direct Mode en Library Mode.

Bij het verbinden met een mediaserver zoals Emby, Jellyfin of Plex zal Infuse altijd metadata van de server weergeven in plaats van die zelf op te halen uit TMDB. Het verschil met Direct Mode is dat deze info niet hoeft te worden voorgecached en opgeslagen in een lokale bibliotheek op het apparaat. Alles wordt naar behoefte opgehaald, on-the-fly. Dit kan niet alleen helpen bij een sneller instellingsproces zodat je sneller kunt beginnen met het bekijken van je favoriete inhoud, maar het kan ook helpen bij snellere updates wanneer inhoud wordt toegevoegd of verwijderd-vooral voor mensen met grotere mediacollecties.

Dat gezegd hebbende, elke optie heeft zijn eigen sterke punten en beperkingen, dus welke modus je kiest kan variëren afhankelijk van de situatie.

Directe modus

• Snellere updates van server
  • Kleinere opslagruimte op apparaat
  • Beperkt offline browsen
  • Ideaal voor grotere bibliotheken

Bibliotheekmodus

• Combineert meerdere bronnen in één bibliotheek
  • Infuse-bibliotheekcategorieën en -filters gebruiken
  • Robuuster offline browsen
  • Ideaal voor kleine of middelgrote bibliotheken

Schakel de Bibliotheekmodus in of uit op het tabblad Geavanceerd bij het toevoegen of bewerken van een mediaserververbinding.

Een mediaserververbinding toevoegen (iOS/macOS)

Stap 1. Tik op het pictogram Instellingen (tandwiel) in de rechterbenedenhoek en selecteer Bestanden toevoegen.

Stap 2. Zoek de sectie Mediaservers en selecteer Mediaserver toevoegen.

Stap 3. Kies de server waarmee je verbinding wilt maken en volg de aanwijzingen om verbinding te maken.

Met Plex en Emby kun je inloggen via online accounts. Jellyfin vereist een directe server-login.

Stap 3 (optioneel). Kies een of meer bibliotheken die je wilt toevoegen als Favoriet. Hierdoor wordt een directe link naar de mediaserverbibliotheek toegevoegd aan het scherm Infuse > Files.

Stap 4 (optioneel). Standaard scant Infuse de inhoud van al uw bibliotheken, maar u kunt beperken welke bibliotheken worden gescand door ongewenste bibliotheken uit te vinken bij Instellingen > Bibliotheek.

Stap 5. Infuse begint automatisch met het cachen van info en artwork uit uw bibliotheken en slaat dit op uw apparaat op zodat u er snel bij kunt. Zodra dit is voltooid, kunt u door uw video's bladeren met behulp van de bibliotheekcategorieën op het beginscherm, de zoekpagina of uw favorieten rechtstreeks openen vanuit het scherm Bestanden.

Een mediaserververbinding toevoegen (Apple TV)

Stap 1. Navigeer naar Instellingen > Aandelen en tik op de optie Mediaserver toevoegen .

Stap 2. Volg de stappen om in te loggen op uw mediaserver.

Stap 3 (optioneel). Kies een of meer bibliotheken die je wilt toevoegen als Favoriet. Als u dit doet, wordt er een directe link naar de bibliotheek toegevoegd op het startscherm van Infuse.

Stap 4 (optioneel). Standaard scant Infuse de inhoud van al uw bibliotheken, maar u kunt beperken welke bibliotheken worden gescand door ongewenste bibliotheken uit te vinken bij Instellingen > Bibliotheek.

Stap 5. Infuse begint automatisch met het cachen van info en artwork uit uw bibliotheken, en slaat deze info op uw apparaat op voor snelle toegang. Zodra dit is voltooid, kunt u door uw video's bladeren met behulp van de bibliotheekcategorieën op het beginscherm, de zoekpagina of uw favorieten rechtstreeks openen vanaf het beginscherm.

Scannen op nieuwe inhoud

Infuse scant automatisch op nieuwe inhoud.

Er vindt een scan plaats:

• Wanneer Infuse wordt geopend
  • Elke 15 minuten, als de app open blijft staan
  • Elk uur op de achtergrond, als Verversen van toepassingen op de achtergrond is ingeschakeld in de Apple TV-instellingen

Een scan kan ook handmatig worden gestart door op de optie 'Scannen op wijzigingen' te tikken die te vinden is onder Instellingen > Bibliotheek. Een update kan ook worden gestart door te tikken op de tekst 'Laatste update' in het Bibliotheekgedeelte (tvOS) of op het vernieuwingspictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm (iOS/macOS).

Verfrissende videodetails

Updates voor bestaande inhoud die is bijgewerkt, kunnen worden uitgevoerd door de optie 'Vernieuwen' te selecteren. Op Apple TV vind je de optie Vernieuwen op de detailpagina of door lang te drukken op het pictogram of de titel van een video. Op iOS/macOS kun je de Vernieuwen-optie vinden door op de 3 puntjes op de videodetailkaart te tikken, of door naar links te vegen op een titel tijdens het bladeren in de lijstweergave.

Plex & afspelen Versie

Met Plex is het mogelijk om meerdere kopieën van een film te groeperen onder één item. Infuse toont deze items als een enkel item en vraagt u om een versie te selecteren als u een titel voor de eerste keer speelt. Infuse onthoudt uw selectie wanneer u dezelfde titel op hetzelfde apparaat speelt.

Je kunt eenvoudig een andere versie selecteren door lang te drukken op de afspeelknop of de filmtitel in de lijstweergave.

Trakt gebruiken

Het is mogelijk om Trakt te gebruiken om de voortgang bij te houden voor video's die worden gestreamd vanaf mediaservers.

Tijdens het streamen stuurt Infuse de kijkgeschiedenis en voortgang naar zowel de mediaserver als Trakt. Omdat Infuse echter vertrouwt op de mediaserver als bron om bij te houden wat wel en niet wordt bekeken, wordt de bekeken geschiedenis niet gesynchroniseerd van Trakt terug naar Infuse.

Als je beoordelingen wilt geven of items wilt markeren als bekeken, raden we je aan dit te doen via de Infuse app zodat je wijzigingen worden gesynchroniseerd naar zowel de mediaserver als Trakt.

Gebruikersagenten en andere verbindingsgegevens

Infuse kan verschillende user agents gebruiken, afhankelijk van het verbindingstype en de functie die wordt gebruikt. Meer informatie over verbindingsdetails voor Emby, Jellyfin en Plex.

Problemen oplossen

Ik krijg een foutmelding wanneer ik probeer verbinding te maken

Bij sommige opstellingen kan het nodig zijn om ervoor te zorgen dat de functie Remote Access is ingeschakeld op je Plex-server.

Ik kan geen verbinding maken of ik zie het bericht 'Indexering mislukt'.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om Infuse opnieuw te verbinden met de mediaserver om ervoor te zorgen dat het veiligheidstoken up-to-date is. Om dit te doen, doorloop je gewoon de stappen om verbinding te maken met Plex, Emby of Jellyfin die je kunt vinden in het gedeelte Instellingen van Infuse > . Het verwijderen van de huidige opgeslagen serververbinding is meestal niet nodig, maar dit kan worden gedaan als een drastische maatregel als je nog steeds problemen ziet nadat je opnieuw verbinding hebt gemaakt.

Bestanden van Plex worden prima afgespeeld op mijn lokale netwerk, maar worden niet afgespeeld bij streaming op afstand

Momenteel zal Infuse proberen om alle inhoud direct te streamen, terwijl de Plex-app video's kan transcoderen naar een kleiner formaat.

In sommige gevallen moet je om direct te streamen de bandbreedte-instellingen in Plex aanpassen tot twee keer de bitrate van de video die wordt gestreamd. Dit is nodig omdat de bitrate van een video wordt weergegeven als het gemiddelde en de werkelijke bitrate hoger of lager kan zijn, afhankelijk van het gedeelte van de video dat wordt afgespeeld.

Meer informatie over de bandbreedte-instellingen die beschikbaar zijn in Plex vind je hier.

Ik zie een foutmelding dat Plex Relay actief is

Plex Relay is een service van Plex voor streaming op afstand. Het heeft een lage bandbreedte, dus het gebruik ervan kan leiden tot afspeelproblemen.

Het is mogelijk om dit te voorkomen door de service op je apparaat uit te schakelen. Meer informatie over hoe je dit kunt doen vind je hier .

Als je lokaal streamt, kan het zijn dat Plex het verkeer verkeerd doorstuurt via zijn relay service (wat niet nodig is op een lokaal netwerk). In dit geval kunt u proberen uw Plex-server opnieuw op te starten.