Ingebedde metagegevens gebruiken

• Bijgewerkt

Overzicht

Voor sommige video's (zoals zelfgemaakte filmpjes) wilt u misschien niet dat Infuse probeert metadata en artwork voor uw video's op te halen. In dit geval kunt u Infuse opdracht geven om ingesloten metagegevens te gebruiken voor een enkele video, een enkele map of voor alle video's.

Voor één video

Stap 1: Druk lang (rechtsklikken op macOS) op de poster van de video en selecteer de optie Metagegevens bewerken.

lang indrukken.jpg

Stap 2: Selecteer de optie 'Geen - ingesloten metagegevens gebruiken' die bovenaan de lijst verschijnt.

Voor een hele map

Om ingesloten metagegevens voor een hele map (inclusief submappen) te gebruiken, druk je lang (rechtsklik op macOS) op het mappictogram en selecteer je 'Lokale metagegevens gebruiken'.

Mappen die zijn getagd als lokale metagegevens kunnen worden verwijderd, maar de informatie in de cache blijft bewaard totdat een titel handmatig wordt bewerktof de optie Alle metagegevens wissen in Instellingen wordt gebruikt.

Voor alle video's

Als u het ophalen van metadata voor alle video's wilt uitschakelen en alleen wilt vertrouwen op ingesloten metadata, schakelt u de optie 'Metadata ophalen' uit onder Infuse > Instellingen > Algemeen.