Streaming-snelheden testen

• Bijgewerkt

Overzicht

Infuse bevat een ingebouwde snelheidstestfunctie waarmee je werkelijke overdrachtssnelheden kunt testen vanaf de plek waar je video's zijn opgeslagen.

Sommige apparaten ondersteunen meerdere streaming protocollen (EG SMB, NFS, WebDAV, etc...) en door de snelheden tussen elk te vergelijken kunt u de beste optie kiezen om te gebruiken in uw omgeving met Infuse.

Een snelheidstest uitvoeren

Stap 1. Zoek de optie Snelheidstest in Infuse.

Apple TV

Instellingen > Delen > Naam delen > Snelheidstest

iOS

Instellingen > Bestanden toevoegen > (klik op het potloodpictogram naast de share-naam) > Snelheidstest

Mac

Bestanden toevoegen > (klik op het potloodpictogram naast de share-naam) > Snelheidstest

Stap 2. Selecteer een bestand dat u wilt gebruiken voor de test

Voor de test downloadt Infuse een echt bestand van de bron die u momenteel bekijkt.

De resultaten controleren

Stap 1. Tijdens de test

Zodra de test begint, kun je live gegevens zien over gemiddelde, huidige en minimale snelheden.

Stap 2. Na de test

Na afloop van de test kun je een grafiek bekijken met de snelheden die tijdens de test zijn behaald. Consistente snelheden zijn goed.

Welke snelheid heb ik nodig?

Hieronder staan enkele algemene richtlijnen voor minimumsnelheden voor verschillende resoluties. Sneller is altijd beter.🙂

• 720p - 10 Mbps
  • 1080p - 20 Mbps
  • 4K - 65 Mbps

Tips voor meer snelheid

1. Als u SMB gebruikt, probeer dan een andere SMB-versie te selecteren in de instellingen van de share in Infuse (EG SMB2 of Legacy).
  2. Probeer verschillende opties voor netwerkstreaming (EG SMB, NFS, FTP, WebDAV, enz...).
  3. Gebruik Ethernet in plaats van Wi-Fi (indien mogelijk)
  4. Wi-Fi-netwerkverlengers toevoegen om het signaal te verbeteren