Metadata 101

• Bijgewerkt

Overzicht

Infuse haalt informatie op vanThe Movie Database (TMDB) voor films, tv-programma's, anime, concerten, korte films en collecties.

Hieronder staan een aantal richtlijnen voor naamgeving waarmee je de beste resultaten krijgt bij het matchen van je video's met titels van TMDB.

Films

Afzonderlijke films

Pulp Fiction (1994).mkv
Inception.avi
Captain-America-The-Winter-Soldier-2014.mp4

Films gegroepeerd in mappen met gerelateerde bestanden (afbeeldingen, ondertitels, enz...)

/Movies/Pulp Fiction (1994)
> Pulp Fiction (1994).mkv
> Pulp Fiction (1994).srt
> Pulp Fiction (1994).jpg
> Pulp Fiction-fanart.jpg
> Pulp Fiction.nfo

/Movies/Inception
> Inception.avi
> Inception.srt
> Inception.jpg
> Inception-fanart.jpg
> Inception.xml

Het is niet verplicht om het releasejaar in de bestandsnaam op te nemen, maar het kan wel helpen om nauwkeurigere resultaten te krijgen.

U kunt ook het TMDB of IMDb ID-nummer in de bestandsnaam opnemen (tussen accolades) zodat Infuse een exacte overeenkomst kan vinden. Gebruik een structuur van {[source]-[id]}.

Inception {tmdb-27205}.mkv
Inception {imdb-tt1375666}.mkv

TV-programma's

Afzonderlijke afleveringen van tv-programma's

1. show-name_s01.e02.mkv
  2. show-name_s1e2.mkv
  3. show-name_1x02.mkv
  4. show-naam_se1.ep2.mkv
  5. show-naam-seizoen1.aflevering2.mkv
  6. shownaam/elke map/S01E02.mkv
  7. shownaam/elke map/01.02 NameOfEpisode.mkv
  8. shownaam/seizoen 1/02 NameOfEpisode.mkv
  9. shownaam/seizoen 1/1-02 NameOfEpisode.mkv
  10. shownaam/seizoen 1/aflevering 02 - NameOfEpisode.mkv

Optie 6-10 kan niet worden gebruikt met UPnP/DLNA, Google Drive, OneDrive of Box.

Afleveringen organiseren in mappen

TV Shows/The Big Bang Theory
 > Season 1
    > Files
> Season 2
> Files
> Season 3
> Files
TV Shows/The Office
> Season 1
> Files
> Season 2
> Files
> Season 3
> Files

TV-specials

Voor afleveringen die als 'specials' worden geclassificeerd, moet het seizoensnummer 00 worden gebruikt.

Breaking-Bad.S00.E01.mkv
Lost.S00.E01.mkv

Punt, spatie, onderstrepingsteken en streepje kunnen allemaal door elkaar worden gebruikt als scheidingstekens voor zowel films als tv-programma's.

Miniserie

Een miniserie wordt net zo behandeld als een seizoensshow, je gebruikt gewoon 'Seizoen 01' als het seizoensnummer.

Anime

Anime is momenteel geclassificeerd als een tv-serie, en hoewel het meestal geen seizoenen heeft (in de typische zin) moet je een seizoensnummer opnemen in de bestandsnaam zodat Infuse de juiste metadata krijgt. Dit zorgt er ook voor dat Infuse alle afleveringen kan groeperen.

Bijvoorbeeld, Boruto: Naruto Next Generations bevat 200+ afleveringen in Seizoen 1, dus een bestandsnaam als deze kan worden gebruikt: Boruto Naruto Next Generations S01 E210.mp4

Tags voor filmcuts, delen en versies

Als er meerdere kopieën van een film aanwezig zijn, herkent Infuse automatisch tags in de bestandsnaam om onderscheid te maken tussen versies. Deze automatisch herkende tags zijn onder andere:

• Director’s Cut
  • Extended Cut
  • Theatrical Cut
  • Cinematic Cut
  • Final Cut
  • Unrated Cut
  • TV Cut
  • Uncut
  • Special Edition
  • Ultimate Edition
  • Black & White
  • Wide Screen
  • Full Screen
  • IMAX
  • Part x (cdX, discX, diskX, dvdX, partX, ptX)

Je kunt ook aangepaste tags toevoegen met de tag 'edition' in de bestandsnaam, in dit formaat.

• Get Out (2017) {edition-Regular Ending}.mp4
  • Get Out (2017) {edition-Alternate Ending}.mp4

Tags zijn alleen zichtbaar tijdens het bladeren via de Bibliotheek.

Volwassen inhoud

Infuse downloadt momenteel geen metadata of artwork voor titels die zijn gemarkeerd als adult/expliciet op TMDB, omdat dit niet in overeenstemming is met de App Store Review Guidelines. Je kunt je eigen lokale metadata en artwork toevoegen voor titels die in deze categorie vallen.

Ontbrekende of onjuiste metadata & Kunstwerk

TMDB is een database die door een gemeenschap is opgebouwd met metadata en artwork in vele talen. Als je een titel tegenkomt met ontbrekende of onjuiste gegevens en/of artwork, dan kan de relevante informatie eenvoudig worden toegevoegd dooreen gratis TMDB account aan te maken. Bekijk zeker derichtlijnen voor bijdragen als je vragen hebt.

Het toevoegen van artwork en metadata aan TMDB is goed voor de gemeenschap, omdat het beschikbaar zal zijn voor Infuse en vele andere apps. Als je wilt, kun je ookgebruiken, je eigen lokale metadata en artwork.

Inhoud die is toegevoegd of bijgewerkt op TMDB is binnen ongeveer 1 dag beschikbaar in Infuse.